La Quintà de l´Any 2014

Festes de l’Estiu 2013 a Benigembla

14 de setembre de 2013
YouTube Preview Image
YouTube Preview Image
YouTube Preview Image

Ses Majestats els Reis Mags visiten Benigembla

6 de gener de 2013

 

 

Halloween també arriba al Col.legi Públic la Penya Blanca de Benigembla

 

31 d´octubre de 2012

El mot Halloween (Hàlouin) fa referència a la festivitat tradicional heretada de les celebracions d’origen celta, que tan ràpidament s’han estès per tot el món i, en especial, pels països anglosaxons. Fa molts segles, a Bretanya, Escòcia i Irlanda, el dia 31 d’octubre se celebrava la festivitat de Samhain, que coincidia amb el darrer dia de l’any segons els antics calendaris celtes i anglosaxons. Samhain era el déu dels morts. Algunes fonts indiquen que la paraula gaèlica “Samhain” literalment vol dir “final de l’estiu”. El dia que celebraven Samhain era, per tant, el dia de cap d’any. En aquella època, s’encenien grans fogueres sobre les muntanyes per foragitar els esperits malignes. També es creia que les ànimes dels morts visitaven les seves antigues cases per intentar trobar un cos on habitar, i anaven acompanyades de bruixes i esperits. Per això no s’encenia cap llum a les cases, i la gent es vestia com a bruixes o dimonis per tal que cap ànima volgués habitar el seu cos.
Amb l’arribada del Cristianisme s’establí el primer dia de novembre com a Dia de Tots Sants. En aquell moment, el 31 d’octubre es convertí en All Hallows Eve (anglès antic per All Saints Eve, és a dir: “vigília del Dia de Tots Sants”, ja que hallow és un mot que en anglès antic significa “sant” o “sagrat” i que prové, juntament amb la paraula moderna holy, del mot germànic khailag), d’on va sortir la paraula Halloween.
Moltes de les tradicions de Halloween es varen convertir en jocs infantils que els immigrants irlandesos portaren als Estats Units en el segle XIX. A partir d’aquí, la tradició, per la colonització cultural dels Estats Units d’Amèrica, es va començar a estendre per la resta del món, i fins i tot ha arribat a absorbir els costums que portava associats el Dia de Tots Sants, passant alguna de les seves tradicions a la vigília.

Festes de l´Estiu 2012 a Benigembla

 

 

 

YouTube Preview Image
YouTube Preview Image
YouTube Preview Image

Els Reis Mags arriben a Benigembla 2012

 

El dia dels Reis Mags a Benigembla 2012

Com tots els anys els Reis Mags venen carregats de regals pels nens del nostre poble, i també d´il.lusió.

Presentació Festes de l´Estiu 2009 i el d´un dia de Berbena de l´Estiu del 2011

Seguiu l´enllaç per a la presentació de l´any 2009 http://youtu.be/yjq29cYF8Rk

 

i seguiu aquest pel dia de l´orquestra Limite de l´estiu del 2011

http://youtu.be/5Z968oe2B34

Festes de l’Estiu 2010

Festes de l’Estiu 2010
Fent la presentació de les Festes 2010
El dia 11 d´agost de 2010 dia de la presentació

 

Els Reis Mags arriben a Benigembla

Els Reis Mags arriben a l’Església de Benigembla i reparteixen regals pels nens el dia 6 de Gener.

Racó de la Festa

Festes de l´Estiu de 2009 de Benigembla

La presentació de Festes de 2009

El dia 11 d’agost d’enguany tinguerem plutja, era el dia quan venia la Montecarlo, i es va retrasar la presentació.  No vaiem tenir molta sort el dia de la presentació amb l´oratge. Ha faltat també en aquestes festes un dia o dos de correfocs. Els correfocs ja són part de la tradició benigemblera, i cal fer almenys un dia. El castell de focs artificials si que fou espectacular. També cal dir, que el dia de la paella gegant va estar molt bé, i les paelles fetes pel Molí-Canyar estigueren bones segons els comentaris de la gent.

La Piscina Municipal de Benigembla i al fons el Cavall Verd
Piscina Municipal de Benigembla
La Zona Recreativa del Safareig