La Doctrina Parcent tira endavant

 

21 de maig de 2014

 

És la doctrina Parcent en moviment . La teoria aplicada a la pràctica . El govern d’aquesta localitat , integrat per Coalició Democràtica de Parcent ( CDP ) , ha tret a exposició pública el nou Pla General que redueix de forma dràstica l’expansió urbanística del municipi i aposta per la sostenibilitat amb fets reals . O , en altres paraules , compleix un per un els preceptes de la famosa doctrina que fa ja una dècada els veïns van fer famosa a la Unió Europea per rebutjar pel seu impacte social les 1.800 habitatges que volia construir el PP , fins fa dues legislatures al poder.

Les xifres del nou planejament parlen per si soles . D’aquestes 1.800 cases que tanta polèmica van deslligar i que pretenien transformar per sempre la faç d’aquestes muntanyes , l’executiu de CDP preveu ara tan sols 170 nous habitatges per als propers vint anys . Es tracta d’una reducció d’un 90 %. Per això , i amb les noves previsions a la mà , la població només arribarà a créixer en 357 nous habitants arribant als 1461 , enfront dels 5.000 de cop pels quals advocava el PP . El sòl urbanitzable només es contempla per a un 0,37% del terme , enfront del 14,53% vigent a les actuals Normes Subsidiàries de 1991 i al 19,85% que havien planificat els governs populars .

Les Jornades Tot Vall de Pop potencien l’atractiu cultural , gastronòmic i enològic

[como1.jpg]

14.11.13

Les Jornades Tot Vall de Pop arriben a la cinquena edició amb propostes per potenciar l’allotjament rural , l’atractiu cultural , gastronòmic natural i enològic de l’entorn d’aquesta vall singular i privilegiat de l’interior de la Marina Alta .
Les visites a cellers amb tastos de vi i els menús especials de cuina de recuperació i elaborats amb productes autòctons constitueixen l’eix central d’aquestes jornades que seran de l’1 al 8 de desembre , i en què també hi haurà activitats lúdiques . De fet , aquest any hi haurà una concentració motera el 8 de desembre que recorrerà la vall .
A més, divendres dia 6 tindrà lloc la quarta marxa BTT , prova esportiva ciclista que discorre per les rutes de l’entorn de la llera del riu Xaló .
La seu del Centre de Desenvolupament Turístic ( CDT ) de València va acollir ahir la presentació de les jornades i on es va donar a conèixer , a través d’una degustació , la riquesa dels productes gastronòmics típics i tradicionals que s’elaboren a la zona com embotits , olis , pa , mel i panses regats amb bons vins . Ángel Vives , president de l’ Associació Tot Vall del Pop , va apuntar que l’objectiu és que «els visitants coneguin la nostra vall i que s’impregnin del caràcter mediterrani d’aquesta meravellosa zona» .
El president de la Mancomunitat de la Vall del Pop , José Vicente Marcó, «la cooperació entre el sector públic i privat és una de les claus de l’ èxit d’aquestes jornades i que ha fet possible la consolidació d’aquest projecte » .
La iniciativa s’integra dins la Ruta del Vi d’Alacant que aposta per la projecció turística de la cultura enològica de la província . La gerent de l’entitat, María José Jover , va titllar la iniciativa d’un « exemple a seguir » per la resta de productors vitivinícoles . A més l’Agència Valenciana de Turisme ( AVT ) va mostrar el seu suport a aquesta proposta . El director del CDT – València , Javier González , va considerar «molt interessant» la iniciativa «perquè aprofita el recurs turístic per a la promoció d’un territori » . Per Carmen Sauquillo , « la Vall de Pop aporta un valor afegit que enriqueix l’oferta turística més coneguda a la Comunitat Valenciana »

Càlid i sentit homenatge al cuiner Manolo Caselles Pérez

13 novembre 2013
Els companys i amics de Manolo Caselles , un veí de Benigembla , van voler tributar un més que merescut homenatge . Per això van realitzar moltes gestions amb la gent que va estar treballant al costat d’ell , en diversos establiments de restauració pertanyents al grup HODISA , vinculat directament a l’empresa CHG .

La idea va tenir tanta acollida que per estar presents a l’acte va arribar gent que es va desplaçar de llocs llunyans com Granada o Conca , altres ho van fer des de punts més propers del País Valencià .

Antics empleats dels restaurants Natura morta, El Comerç , Bistro , Costa de la Calma , Albaranas , El Palmar i La Taronja , així com gent de la part d’administració, manteniment i fins i tot algun que un altre proveïdor de l’època , van acudir a aquest acte .

El senzill acte va començar quan Miguel Agulles , llavors director de Hodisa li va lliurar una placa a home de tots els seus companys .

Tant el mateix Manolo , als seus 86 anys , com tota la seva família que el va acompanyar van viure moments de molta emoció . Van ser els seus propis companys els que van voler premiar no només la seva qualitat com a cuiner sinó la seva qualitat humana .

Juan Alvárez i el seu inseparable companya Luisa , treballadors llavors del Rte . La Taronja li van fer entrega de dos quadres amb fotos de la resta de companys d’aquest establiment que van tenir la sort de compartir amb el ” avi Manolo ” moltes jornades de treball .

L’acte va arribar a la seva màxima emoció quan una de les seves nétes , Mònica va prendre la paraula per donar-li les gràcies , “Iaio, tu has estat un pare per a nosaltres , gràcies per haver-nos fet tan feliços i et volem molt” . Van ser els seus tres besnéts els que li van fer entrega d’una foto familiar .

Volem que el tren arribe a la Marina Alta

Carta Oberta a la Ciutadania “Tren Gandia-Oliva-Dénia”

11 novembre 2013
CARTA OBERTA A LA CIUTADANIA 

Gandia, 9 de novembre de 2013

Una setmana com aquesta no podem oblidar-nos de la nostra ràdio televisió valenciana, perquè volem poder vore la inauguració del Tren Gandia-Dénia per Canal9. Ràdio Televisió Valenciana no es tanca! I, per últim, Volem el tren i el volem JA!

Benvolguts conciutadans i benvolgudes conciutadanes:

Hui, ens hem concentrat davant de l’estació per exigir, de nou, la necessària connexió ferroviària entre Gandia i Dénia, què fou clausurada l’any 1974 amb la promesa d’un ràpid restabliment. D’això han passat quasi 40 anys i, des d’aleshores, la incomunicació ferroviària entre les capitals de la Safor i la Marina ha suposat també una barrera pel desenvolupament i el creixement econòmic de les dos comarques així com un bretxa que ens allunya d’Alacant, deixant aillades un conjunt de ciutats grans i mitjanes que suposen veritables centres neuràlgics imprescindibles en l’economia valenciana.

Han estat moltes les vegades que ens hem manifestat i hem reclamat el tren. I en eixa reivindicació no hem estat sols. Però sembla que tampoc hem estat suficients, atesa l’evidència de dècades de promeses incomplides per part dels successius governs estatals i autonòmics. Davant d’aquest fet, la ciutadania no podem rendir-nos, i hem de mantindre’ns units en una reclamació que és de justícia per als nostres pobles.

La línia Gandia-Oliva-Dénia és una infraestructura vital per als nostres pobles. I, a més, ha estat declarada com a rendible en els nombrosos estudis econòmics realitzats fins ara. Què impedeix, per tant, la seua execució? En realitat, es tracta d’una mostra més de la marginació del poble valencià, del menyspreu a què ens sotmeten, any rere any, des de Madrid i que ens castiga amb el més baix finançament autonòmic de l’estat (120 € per habitant front als 560 de Castella-Lleó o els 320 d’Extremadura) o unes balances fiscals negatives (la diferència entre el que paguem d’impostos i el que rebem d’inversions) que ens fan perdre més de 1.300 milions d’euros anuals.

Davant de tot això la ciutadania no defallirem en la demanda d’esta infraestructura. Hem de tornar a situar el tren en l’agenda política i exigir als nostres representats que, des de la responsabilitat dels seus càrrecs, treballen, decididament, amb este objectiu, perquè no consentirem més retards. Per això, hem de fer una crida a la gent de la Safor i la Marina, perquè donen (donem) suport a qualsevol manifestació o acte públic en defensa de la construcció del tren. Però sobre tot perquè la ciutadania hem de fer nostra aquesta reivindicació, mobilitzar-nos i mantindre’ns units per un projecte que té el recolzament unànim de la societat i això ho hem de fer valdre per persistir incansables a favor de la construcció del Tren Gandia-Dénia.

Moltes persones de les que estem hui ací ni tan sols hem viscut ni hem vist amb els nostres ulls aquell tren; i el projecte del que parlen uns i altres ens sona a un conte llunyà. Ara sí ara també hem llegit a la premsa que arriba, que no arriba, que ens posem d’acord, que hi ha protocols que se signen i que es trenquen, que es postposen… La gent que ha treballat de valent per fer realitat el tren teniu (tenim) un altre repte: cohesionar tota la població envers el mateix objectiu; també, als joves. La joventut, i especialment aquella compromesa amb el país, la que necessita fer ús d’este transport públic, aquella perjudicada en el seu dia a dia, ha d’incorporar este anhel al model de país sostenible i solidari que somiem. Però, compte, en cap cas, com un pecat de joves, com un somni inabastable, sinó com els millors dels somnis: aquells que es transformen en un projecte amb una partida pressupostària, i que es fan realitat. Els i les joves, també, volem el tren.

Per tant amb aquest escrit volem manifestar que:

  1. Reclamem a l’Estat Espanyol que en les inversions del 2014 la partida destinada per la construcció del Tren de la Costa en el seu tram Gandia-Dénia aparega la quantitat de diners necessaris per començar les obres d’aquesta infraestructura que exigim.
  2. Requerim que els reponsables polítics es posen des de ja mateix mans a l’obra. I no consentisquen cap plantada més del Ministeri, ni Conselleria.
  3. No permetrem cap pròrroga més en l’inici de la construcció de la connexió ferroviària entre les dos comarques, i la societat civil actuarem en conseqüència.
  4. Els habitants de la Safor i de la Marina no cessarem en la nostra reivindicació fins aconseguir esta infraestructura que és fonamental per a les dos comarques.

La Vall de Pop es beneficiarà de la subvenció per a la Ruta del Vi

28 d’octubre de l’ any 2013

Els municipis de la Vall de Pop , segueixen treballant en accions per a la promoció turística . Ara a més compten amb l’ajuda econòmica que el Patronat de Turisme ha aprovat destinar a la Ruta del Vi , associació en la qual també s’integra la mancomunitat de la Vall de Pop En concret el Patronat destinarà 25.000 euros a l’Associació Ruta del Vi de Alacant amb l’objectiu de desenvolupar diverses accions promocionals encaminades a consolidar la província com a destinació vitivinícola .
La presidenta de la Diputació d’Alacant , Luisa Pastor , ha signat un conveni de col · laboració amb el president de l’entitat Francisco José López Collado , per impulsar aquesta iniciativa . Entre les actuacions que contempla l’acord destaca la presència en esdeveniments i organització d’accions promocionals , el disseny , l’edició i la producció de material , així com l’assistència i formació de tècnics .

Segueixen sense respectar el nom oficial de Benigembla i segueixen retolant sols en llengua castellana

 

 

1000560_640335912677293_1827817264_n

 

Vergonya cavallers, vergonya!

L’atur augmenta a la Marina Alta en 884 persones al setembre pels serveis

12 d’octubre de 2013

La ratxa positiva de reducció de l’atur es va truncar al setembre . La Marina Alta va tancar el passat mes amb 15.656 desocupats , fet que suposa 884 persones més a les llistes del SERVEF, de les que 529 eren dones . Si en mesos anteriors va ser el sector serveis l’encarregat de generar contractes , aquesta vegada ha estat el que ha liderat la destrucció d’ocupació. De fet, aquest sector va registrar 845 aturats més , que equivalen a més del 95,5% del còmput total del mes de setembre . També va créixer en indústria i en el col · lectiu sense activitat econòmica , en 17 i 62 persones , respectivament . Només en agricultura i construcció minvar les llistes de demandants d’ocupació. En el primer cas va ser en 11 persones i en el segon es va elevar a 29 . Una vegada més va tornar a predominar la contractació temporal , dels 2.771 contractes del mes només 290 ( el 10,5 %) van ser indefinits . Els municipis turístics costaners van ser els principals afectats per l’increment de l’atur . Dénia va encapçalar el quadre amb 282 aturats més . Li van seguir Calp , amb 274 , i Xàbia amb 167 . La Vall d’Alcalà , Benidoleig i Benigembla es van mantenir invariables , mentre el descens de la desocupació el liderat Pego , amb 14 persones menys; Orba , amb 13 , i Benitatxell , amb 11 . Comissions Obreres va valorar de forma negativa les dades de setembre . Segons ha recalcat, la Marina Alta va perdre en un mes gairebé tota l’ocupació que es va crear a l’estiu amb la temporada turística . El sindicat ha lamentat que després d’una campanya « reeixida » es mantingui un model que « considera l’ocupació una mercaderia d’usar i llençar » . En la seva opinió , la comarca segueix amb l’estacionalitat productiva i la precarietat , pel que creu que « no hi ha motius per pensar en el final de la recessió » . Per la seva banda, EUPV va destacar que «els 15.656 aturats de la Marina Alta exigeixen que el poble comenci a organitzar-se per construir un nou sistema econòmic i polític que no que no exclogui al 35 % de la mà d’obra de la comarca »

150 persones gaudeixen a la II Marxa Senderista Camins de Pedra i Aigua per la Vall de Pop

09.10.13

 

Al voltant d’unes 150 persones van gaudir el passat diumenge de la II Marxa Senderista ‘Camins d’Pedra i Aigua’ organitzada pel Grup de Muntanya Margalló en col · laboració amb la Regidoria de Turisme de Benissa i la Mancomunitat Vall de Pop Aquesta ruta va transcórrer per un sender de tipus lineal i de dificultat baixa. Va abastar en la seva major part el curs del riu Xaló. La caminada va tenir la seva sortida a Benigembla i va passar per Murla, Parcent, Alcalalí, Xaló, Llíber, Senija i finalment Benissa on es va celebrar un fi de festa amb una paella.

Comencen les obres de remodelació de la Plaça B. Vega de Seoane i de la Plaça de l´Ajuntament

14 de setembre

YouTube Preview Image

El dia 21 d´agost va començar les obres de remodelació de dues places de Benigembla amb un pressupost de 240.000 euros. S´espera que les obres duren de quatre a sis mesos. El casc més cèntric de la població de Benigembla, a la Vall de Pop, es troba completament intransitable. Continuen les obres de remodelació i adequació del centre del nucli urbà, que segons marca el termini d’execució estimat en el projecte, es prolongaran fins a finals del mes de febrer.

Una actuació amb què es pretén millorar l’entorn urbà del municipi, canviant l’asfalt de les dues places per llambordes. A més el projecte inclou el soterrament de les línies de baixa tensió, aigua, i telefonia, la col · locació de nou mobiliari urbà, com bancs, jardineres i una font.

 

Presentació del Robatori de Benimassot al Sindicat de Benigembla el passat 16 d´agost de 2013

14 de setembre de 2013

YouTube Preview Image
El dia 16 d´agost va tenir lloc la presentació del Robatori de Benimassot per part de l´escriptor natural d´Oliva Manel Arcos i Martinez, i també per part del batlle de Benigembla Joan Caselles i Mengual.